BANILA CO. - MISS FLOWER & MR. HONEY, ESSENCE OIL


Prije nego li potrošim ovo čudo u bočici, moram dovršiti već jednom ovu recenziju. Nisam baš dobra u pisanju o preparativi. Već osjećam da će ovo biti post sa jako puno teksta što uopće ne volim, a i puno zbunjujućih rečenica. Ali moram pisati o ovome.

Riječ je o Banila Co. essence ulju. Banila Co. je korejski brend. Najpoznatiji je po Clean It Zero, sredstvu za uklanjanje šminke u vidu balzama.
Ako vas buni riječ Essence, za nju nemam prijevoda. U Koreji je to korak koji se koristi prije seruma, a nakon tonika, da bi dodali jedan ekstra korak hidratacije. Sadrže visoke koncentracije aktivnih sastojaka i fermenata, te sitnije molekule koje brže i bolje prodiru u dublje slojeve kože. Essence ne pružaju zaštitu od isušivanja kože npr. iako joj pružaju hidrataciju (confusiiiing), ali služe u borbi protiv starenja kože i pomažu da vam koža ostane ''plump'' duže vremena.. Oni su tek baza za nanošenje daljnje preparative i jedan dodatni korak. Uglavnom, tako imamo essence vodice, essence ampoule, essence ulja, essence serume. My Gooood........

Essence nisu neophodne u svakodnevnoj njezi kože iako se korejke kunu u njih. Ljubiteljima mackanja i trackanja ovaj korak neće biti teško uvesti u svoju rutinu njege kože, a malo gušći tipovi essencea, poput ovoga, se može komotno koristiti umjesto seruma.


Miss Flower & Mr. Honey je essence ulje. Ono nije ni jedno niti drugo, a sve je to. More aktivnih sastojaka je spojeno u ove kapljice, koje bih opisala poput tekućeg meda. izuzevši svojstvo ljepljivosti meda. Nije masno poput ulja jer se radi od aqua-ulju. Četiri do pet kapljica je potrebno za lice i vrat. Izuzetno je mazivo i brzoupijajuće. Također imate neki ''luxury feel'' kada ga nanosite.

Nakon upijanja ostat će vam tzv. honey coat na koži. Što znači da će vam ostaviti kožu dewy, bez ikakve masnoće, bez ikakvih silikona. Moram priznati da mi je ovo najdraže svojstvo, te bih rado da imam ovakav tekući puder. Kada dotaknete kožu, lice je vrlo blago ljepljivo. Ne znam kako bih to opisala, ali nije neugodno nimalo, a nije zapravo ni ljepljivo, samo ostaje taj osjećaj (jesam rekla da će ovo biti zbunjujuči post).

Da ne bih duljila o tome previše, reći ću vam kako je ovo popravilo moju kožu. S pravom tvrdim sve ovo. Ujednačen ten. Bez crvenila na obrazima, bez suhih dijelova kože. Ja više ne znam što je ljuskava koža oko nosa. Puno rjeđe mi se pune pore po nosu i na bradi, pa tako imam manje problema sa miteserima uopće.
Koža je sjajnija i nije opuštena, baš je plump plump.
Primjeti se razlika već nakon drugog tjedna korištenja.

Ovo mogu koristiti svi i oni sa izrazito suhom i oni sa izrazito masnom kožom. Možda i nije za osjetljivu kožu zbog parfema koji sadrži, ali on se nalazi tek na zadnjem mjestu u sastavu i ako znate okidače na koje vaša koža reagira loše, a ne nalaze se u ovome, može proći.

Koristim ga dva puta dnevno. Ujutro mi je ovo korak poslije tonika. Umijem se hladnom vodom, prebrišem lice tonikom i nanesem ga samostalno na lice. Efekat je fenomenalan. Ako se šminkam, ovo je odlična baza i zaista šminka bolje sjeda i zapravo se ''lijepi''. Može se pomiješati i sa podlogom za dewy efekat.
Uvečer umiješam dvije kapi u svoj serum i to je sve.


Moram se dotaknuti svojstva mirisa. Ovo neće mirisati kao standardni ''izmišljeni'' miris meda, koji se ubacuje svugdje. Ne kažem da je taj miris loš, ali je umjetni i nema veze s pravim mirisom meda. Ovo miriše doslovno kao da ste ubacili nos u teglu meda.
Bočica je također prekrasna. Zlatna, teška, staklena, sa slatkim natpisom i pipetom. Služi i kao ukras.

Budući da je ambalaža sva ispisana na korejskom jeziku, na oficijelnom Banila Co. sajtu sam pronašla sastav na engleskom i milina je jedna. Neću objašnjavati puno, ali volim guglati sastojke i većina njih je odlična za kožu. aktivni sastojci su na vrhu, umjesto da se nalaze tek na dnu popisa, što je praksa u ''našoj'' kozmetici. To je ono što je najbolje u korejskoj preparativi. Ništa nije prepušteno slučaju i kod njih je kozmetika za njegu kože prava jedna nauka.

SASTAV:
COLLAGEN EXTRACT, GLYCERIN, WATER, METHYL GLUCETH-20, POLYGLYCERIN-3.NIACINAMIDE, ALCOHOL, HONEY EXTRACT, AUREOBASIDIUM PULLULANS FERMENT, THEOBROMA CACAO (COCOA) EXTRACT, ROYAL JELLY EXTRACT, PROPOLIS EXTRACT, CHRYSANTHELLUM INDICUM EXTRACT, PLUKENETIA VOLUBILIS SEED OIL, ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL, OLEA EUROPAEA (OLIVE) FRUIT OIL, CHAMOMILLA RECUTITA (MATRICARIA) FLOWER EXTRACT, OENOTHERA BIENNIS (EVENING PRIMROSE) OIL, LIMNANTHES ALBA (MEADOWFOAM) SEED OIL, HELIANTHUS ANNUS (SUNFLOWER) SEED EXTRACT, CALENDULA OFFICINALIS FLOWER EXTRACT, PENTYLENE GLYCOL, PEG-8, BUTYLENE GLYCOL, GLYCERYL POLYACRYLATE, PEG-60 HYDROGENATED CASTOR OIL, ADENOSINE, TROMETHAMINE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, OCTYLDODECANOL, HYDROGENATED COCO-GLYCERIDES, SODIUM STARCH OCTENYLSUCCINATE, MALTODEXTRIN, CALCIUM PANTOTHENATE, HYDROGENATED LECITIN, SODIUM ASCORBYL PHOSPHATE, TOCOPHERYL ACETATE, PYRIDOXINE HCI, SILICA, XANTHAN GUM, CARBOMER, DISODIUM EDTA, PHENOXYETHANOL, FRAGRANCE (PARFUM)


Košta oko 30 $, u zavisnosti gdje ga kupujeti i na kojem sajtu. Na Ruby Ruby shopu na Ebayu često bude snižen na 20 i nešto $. Ja sam naletjela na 24$ kada sam ga kupovala. KLIK OVDJE.
Pozdrav
Nina

4 komentara